Segeltak - Ta hem känslan av havet till din egen trädgård!
TA HEM KÄNSLAN AV HAVET TILL DIN EGEN TRÄDGÅRD!
GALLIAS – vackert segeltak för trädgården


Låt oss presentera ett flexibelt och estetiskt segeltak för uteplatsen i trädgården. Segeltaket eller soltaket består av en aluminiumställning och ett segel i nylon. Seglet är utformat som två fockar (försegel) som är ihopsydda på mitten och spegelvända. På detta sätt får man ett naturligt fall med svängt akterlik för att uppnå den härliga känslan av att vara till havs. Seglet träs in i en skena på den överliggande bommen, som också fungerar som en rulle, när taket inte används.

Gallias segeltak är på hela 10,5 m2 och bör placeras på någorlunda vindskyddande platser. Seglet bärs upp av fyra teleskopiska aluminiumstolpar som är justerbara i höjdled. Två av stolparna håller upp den inrullningsbara huvudbommen och de två andra håller ut seglets hörn. Dessa två hålls även samman med ett diagonalt teleskopiskt stag.
Tack vare detta stag blir segeltaket stabilt och det behövs inte någon övrig förankring i marken. Stolparna kan monteras dels med spjut för gräsmatta eller med en fästplatta att skruvas fast i altanen alt en 30 kg parasollfot för 50 mm rör. Alternativt kan ni välja förankra segeltakets hörn i fasad/träd eller staket med krok och karbinhake.

Segeltaket är främst tänkt som en rolig ersättare till den traditionella solparasollen och har många fördelar. Taket går snabbt att rulla in på den diagonala stången genom att dra i ett litet band.

- Ett inrullningsbart segeltak för uteplatsen.
- Enkel stabil konstruktion.
- Fristående.
- Fötter för gräs eller terass.
- Lätt att montera.

 

 

 

 

 

 

 

Åter till parasoller.se