Vanliga frågor

Service

Om värmaren slutar fungera och du behöver nya reservdelar kan du antingen få hem postat nya reservdelar eller be om en service då vi åker ut samma dag eller inom närmsta dag och sätter dit nya delar. Servicen kostar 300 kr. 

Reservdelar

Reservdelar som kan behövas bytas är antingen elektrodledaren, piezotändaren eller bimetall (termoelements). Var reservdel kostar endast 200 kr styck. Reservdelar postas hem eller via service-tjänsten. 

Gasoltub 

Gasoltuber ingår inte i köpet men vi rekommenderar att ni använder storlekarna PC10 eller P11. Våra värmare förbrukar 0,3 - 0,5 liter gas i timmen. Om ni använder PC10 eller P11 får ni runt 20 timmar användning vid högsta effekt. (jämfört med andra värmare som slukar gasol med en förbränning på 0,9 liter, dvs. på ungefär 10 timmar istället för 20 timmar.)        

Livslängd

Våra värmare har en livslängd på 10 till 20 år (beror på om värmaren har råkat ut för skador eller liknande.) När en värmare har slutat fungera så behövs det normalt bara bytas ut 1 till 4 reservdelar och värmaren är igång igen, vilket är super enkelt att fixa. 

Spindelnät/spindelbo  

Har värmaren slutat fungera utan anledning? Är det inte samma effekt/styrka som det brukar? Det kan bero på spindelnät/spindelbo som täpper till och förhindrar gasen från att komma upp till gnistan. Lösningen på detta är att skruva av höljet och ta en piprensare/flaskborste och rensa uppe vid gastillförseln, efter det ska det fungera som vanligt. Detta förekommer oftast när värmaren har stått oanvänd en längre tid utomhus.